Bij spouwmuurisolatie wordt gebruik gemaakt van een glasvezel- of cellulosevulling om de spouwmuurruimte tussen de dakconstructie en de buitenmuur op te vullen. Dit vult de ruimte en voorkomt warmteoverdracht, waardoor de spouwmuurtemperatuur wordt verlaagd en ook de kosten van spouwmuurisolatie worden verlaagd. Door de spouwruimte te vullen, vergrendelt spouwmuurisolatie ook de spouwmuur op zijn plaats, waardoor de kans kleiner wordt dat de warmte door de wand ontsnapt. Dit kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen en de structurele integriteit van het dak vergroten. Het eindresultaat is een langere levensduur van het dak, plus een besparing op koel- en verwarmingskosten gedurende de levensduur van het dak.

Spouwmuurisolatie specialist

Spouwmuurisolatie kan op twee manieren worden geïnstalleerd: de ene is met spijkers of schroeven, en de andere is met behulp van spuitlijm. Beide methoden werken erg goed, maar het gebruik van spijkers of schroeven heeft de voorkeur om een stevigere isolatie te behouden. Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie heeft u slechts acht tot tien gaten nodig, die voor het aanbrengen van de isolatie geboord moeten worden. De gaten moeten ongeveer in dezelfde richting lopen als de dakhelling. Naast de acht tot tien gaten, moet u mogelijk andere kleine gaten in uw dak maken voor tuiten of andere ventilatieopeningen.

Het op de juiste manier aanbrengen van spouwmuurisolatie verhoogt zowel de energie-efficiëntie als de levensduur van uw woning. Isolatie werkt door het warmteverlies door de ruimtes tussen de buitenmuur en de binnenmuur te verminderen. Dit remt convectie, wat betekent dat het de kans verkleint dat warme lucht opstijgt en condenseert in huis. Je kan ook gebruik maken van Steenstrips, dit  zijn dunnere versies van onze Terca gevelstenen. Dit geeft een pak nieuwe mogelijkheden voor nieuwbouw en renovaties

Hoewel bijna alle isolatiesets voor spouwmuren een effectieve barrièrebescherming bieden, zijn sommige niet zo effectief in hun vermogen om te voorkomen dat lucht ontsnapt. Dit betekent dat, hoewel spouwmuursets kunnen helpen de warme lucht binnen te houden tijdens de winter en voorkomen dat koude lucht opstijgt in de zomer, ze juist warme lucht kunnen laten ontsnappen, wat u geld kost door hogere energierekeningen. Om dit probleem op te lossen, moet u mogelijk een tweede, secundaire isolatielaag onder de eerste laag aanbrengen. Met extra lagen bespaart u tot wel veertig procent op uw verwarmingsrekening! En onthoud dat wanneer u isolatie in de muren installeert, u altijd traag en methodisch te werk gaat.

Bepaal bij het plannen van uw Spouwmuurisolatie project eerst waar u de panelen wilt plaatsen. Bepaal vervolgens de hoeveelheid isolatie die u nodig heeft. Je zou ook een koelsysteem moeten overwegen. Sommige panelen zijn zo ontworpen dat ze net groot genoeg zijn om plaats te bieden aan één of twee ramen, maar andere zijn ontworpen voor een volwaardig ventilatiesysteem. Om uw muren effectief te isoleren, moet u uw verwarmings- en koelingsschema altijd plannen tijdens de bouwfase, vooral als u een geschakelde woning bouwt. Zo zorg je voor voldoende ventilatie en luchtstroom in het interieur van je woning.

Als u niet van plan bent om vrijstaande woningen te bouwen, kan spouwmuurisolatie ook helpen bij het isoleren van ramen. Goed geïsoleerde ramen kunnen in de zomer de warmte buiten en in de winter de koude lucht binnen houden. Dit bespaart u elke maand op uw verwarmingsrekening, wat in sommige delen van het land behoorlijk duur kan zijn. Dit kan u na verloop van tijd duizenden dollars besparen op uw energierekening, waardoor u geld kunt besparen op nutsvoorzieningen en andere uitgaven.

Vochtige muren kunnen ook leiden tot vochtige muren. Vochtigheid kan worden veroorzaakt door waterlekkage of back-ups van riool. Zelfs slecht geïnstalleerde spouwmuurisolatie kan tot vochtproblemen leiden, dus het is belangrijk om uw muren regelmatig te controleren op tekenen van schade. Het kan moeilijk zijn om schade aan de muren in een kelder op te merken, dus u weet misschien niet eens waar het water vandaan komt of hoe u het moet repareren. Door het vocht en de beschadiging te verwijderen, kunt u het risico op schimmelvorming aanzienlijk verminderen, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor iedereen die in uw huis woont.

Isolatie is slechts één manier om het risico op schimmelvorming of andere gezondheidsproblemen te verminderen. U kunt ook overwegen enkele ventilatieopeningen aan uw kelder toe te voegen om de luchtruimte te verbeteren. Een goed geïsoleerde kelder stelt u in staat de ideale omstandigheden te creëren voor uw gezin om in te wonen. Hoe minder u moet uitgeven aan nutsvoorzieningen en andere uitgaven, hoe meer u op de lange termijn kunt besparen. Wilt u meer weten over het isoleren van uw muren, dan is spouwmuurisolatie wellicht de perfecte optie voor u.

Vraag info of een offerte bij thiers-horizon.be